Friday, August 5, 2011

WARNA BAJU UNTUK 7 HARI

banyak cakap tol si Lady D at 5:05 PM
Reactions: 
7 Orang Menyampuk cakap Lady D
Tahukah anda setiap hari ada warna yang tertentu yang sepatutnya kita pakai???

ayat xnak cam skema sangat kan..haha..k aku akan buat ianya seperti xformal...=)

hari dan penjodohan warna-warna adalah seperti berikut:

ISNIN - PUTIH


atas sebab: hari Isnin adalah hari untuk kesucian rohani dan semangat..sebab tu la kenapa hari Isnin kite disunatkan puasa..untuk menyucikan diri...bukan tu je..selalu kan ari isnin ni punyelah liat ati ni nak g keje kan..tapi bile pakai baju putih berseri sesuci embun pagi ni sure korang smangat..xcaye?..try dulu..

SELASA - MERAH JAMBU/UNGU



atas sebab: hari selasa adalah hari kasih sayang / tumpuan. So sesape yg agak2 nk mintak BF korang belikan iPAD ke...kete Volks Bettles ke...mintak pada hari selasa...sebab lebih senang meminta perhatian dan kasih sayang pada hari ni...

Cadangan: sesapa yang belom ada teman istimewa...le cube pakai baju pink/purple setiap ari selasa...daya tarikan anda akan lebih teserlah..walaupon anda slame ni xmenarik sangat..^_^

RABU - BIRU


atas sebab: hari rabu ialah hari perhubungan / komunikasi. Hari ni sesape nk berbincang elok sangat..nk jumpe client ke..sangat elok..and kalau de pape masalah xkirela antare mak n anak, adik n kakak...sume kasi setel hari rabu ye..InsyaALLAH semuanya di permudahkan..=)

KHAMIS - KUNING/OREN

saje je letak gambo durian..mementang tengah musim..huhu

atas sebab: hari Khamis adalah hari pemikiran / keceriaan. so kita di galakkan melebihkan warna kuning atau oren dalam pemakaian...xkesahla toye camne muke kite pasti nampak ceria...huhu~

JUMAAT- HIJAU


atas sebab: hari jumaat adalah hari kehidupan / kedamaian...pada hari ini sesuai kite berehat dan beriadah..banyakkan melihat alam dan menghirup udara segar...bukan berehat atas katil je ek..buat taik mata..tu xbape nk sihat...haha

SABTU - MERAH


atas sebab: hari sabtu adalah hari keberanian / tuah / kemewahan. nasihat untuk mereka-mereka yang sejak azali mmg cantik dan menarik..anda perlu mengurangkan penggunaan warna merah kerana ia akan memberi anda aura yg over daripada biasa..hehe...tp bg mereka yg kurang menarik...boleh la pakai berlebih2an warna merah ni selagi xmenyakitkan pandangan orang laen...^_^

AHAD - HITAM

ni je gambar terbaik yg aku jumpe..hehe

atas sebab: hari ahad adalah hari gabungan / istirehat. dengan pemakaian warna hitam kita akan rase lebih tenang dan bersejuk hati...sambil bersantai2...sangat berkesan untuk menenangkan fikiran dan badan...simpan kecergasan untuk keesokan hari...^_^
www.tips-fb.com

Wednesday, July 20, 2011

SEJADAH TRAVEL

banyak cakap tol si Lady D at 11:31 AM
Reactions: 
12 Orang Menyampuk cakap Lady D
Hai semua Assalamualaikum n Selamat pagi

da lame sangat2 xupdate this blog

Actually, i baru launch my new product, before this penah post about this product n ade someone tegur me pasal corak atas sejadah ni..sila rujuk"beri CENDERAHATI bermanfaat" memula macam nk ignore, sbb after sy siasat sume, rasenye xde kene mngena pon dgn pertuduhan itu. Tapi untuk mengambil langkah selamat and xde lagi salah paham pada orang laen, so sy amik inisiatif untuk buat design baru.. so now

i present.................. ceh cam gempak la sangat..hehe



SEJADAH TRAVEL (New Design)

Kini berwajah baru

Tampil lebih exclusive dan lebih elegant


Sejadah ini bersaiz poket...mudah untuk dibawa kemana sahaja. Boleh digunakan untuk semua lapisan umur.
anak-anak boleh bawa kesekolah...ibu-bapa juga boleh bawa ke pejabat...juga boleh di bawa semasa pergi bercuti..kerana selalunya hotel-hotel tidak menyediakan sejadah untuk muslim.




Bukan itu sahaja, sejadah travel ini juga sesuai untuk dijadikan hadiah kepada sabahat, saudara mara, juga sebagai cenderahati pada majlis-majlis tertentu seperti kenduri-kendara, majlis berbuka puasa, majlis khatam Al-Quran dan sebagainya...




*Saiz Besar : 35inch x 20inch
*Saiz Kecil : 22inch x 18inch
*dilipat dan bersaiz poket
*mudah untuk dibawa kemana-mana

Sesuai untuk dijadikan CENDERAHATI yang bermanfaat, Jika digunakan ganjaran yang baik buat si pemberi...

* Majlis Perkahwinan
* Majlis Khatam Al-Quran
* Marhaban
* Segala Jenis Kenduri
* Majlis-Majlis Agama
* Majlis-majlis Formal


untuk maklumat lanjut sila terjah

www.tips-fb.com

Thursday, June 23, 2011

beri CENDERAHATI bermanfaat

banyak cakap tol si Lady D at 12:02 PM
Reactions: 
2 Orang Menyampuk cakap Lady D
hai semua....rase lame betol aku x update this blog..actually...I am not in the mood to write anything...
xtaula ngape..tp rase macam KEHILANGAN sesuatu...
nevermind...kite lupekan KLMJ tu ok
ha? pe tu..haha..tu la ayat adik aku slalu cakap..cam nyampah pon hado..sambil rase nk tolak pale die..huhu
x baekk2...ok..KLMJ is Kenangan Lalu Mengusik Jiwa..cam poyos kan...
Ok xpe..kite lupekan kisah adik aku yg xpenting sangat tuh..huhu..ate mesti die rase menyirap je bace ayat aku kn..de KU KESAH~!..aku kan kakak...hahahaha

tengok aku da melalut lagi..

Actually, aku nak cakap pasal cenderahati yang slalu kite bagi orang...xpon orang bagi kite...tak kesahlah..time kenduri kawen ke...time de pape event ke..ni antara cenderahati yang aku penah dapat:

Cawan cecomel..eee..cute nye..rase nk cubit je..haha le ke camtu?

Sapu tangan...slalu sapu tgn tu dideko...digam..dan sbg...macam2 bentuk..tp lap air pon xkering...ha camno nak buek tuh...

Kipas jepun....ok la gak..bile agak2 aircond kete BF korang xsejuk..de gak backup kn..walaupon dalam hati mencarut sbb panas...haha

Topi..ni aku dapat mase sampai kt airport KK, de lg dpt dr Hyundai mase mereka buat promotion....aku kn pompuan..pakai tudung..mane le pakai topi...xfare...nak tudung boleh?~...haha...mmg nk kene hempuk la ko cakap camtu kn...

hurm pe lagi eh..meh2 kumpul lg...

Jajan...bg orang melayu sy translate kn..jajan = snack..kami org jawe.panggil je jajan...yg ni i like...coz dpt gak mkn...pastu bile ade air kotak...bermulalah sesi perebutan bersama adik2 tercinta...

ha..tu benda2 common yg orang bagi la...so pesalahnya kite bagi bende len dari yang len..yang orang boleh gune...macam..

SEJADAH TRAVEL



sejadah ni bersaiz standard tau..kire besar cam sejadah kat rumah kita tu...cume die nipisla..xde bulu2....
sbb nye sejadah ni boleh dilipat ke saiz poket..so comey je nk bawak pergi mane2...sbb kan..contohla macam kite g bercuti kan...aku kadang2 xberapa nk konfident ngan kebersihan hotel tu..ye la bukan kite je yg pnh dok kat situ kan...macam2 orang kot...Entah2 pakai kasut je dlm bilik....pastu kite lak dok khusyu' solat xtau besih ke idak..tol x?...so dengan adanye sejadah ni..kebersihan tempat sujud lebih terjamin...eceh..da macam journalist lak aku ni...huhu~

okie..kalau berminat boleh terus klik link ni:


www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

::LADY D punye Blog:: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Celebrity Gossip