Friday, August 5, 2011

WARNA BAJU UNTUK 7 HARI

banyak cakap tol si Lady D at 5:05 PM
Reactions: 
Tahukah anda setiap hari ada warna yang tertentu yang sepatutnya kita pakai???

ayat xnak cam skema sangat kan..haha..k aku akan buat ianya seperti xformal...=)

hari dan penjodohan warna-warna adalah seperti berikut:

ISNIN - PUTIH


atas sebab: hari Isnin adalah hari untuk kesucian rohani dan semangat..sebab tu la kenapa hari Isnin kite disunatkan puasa..untuk menyucikan diri...bukan tu je..selalu kan ari isnin ni punyelah liat ati ni nak g keje kan..tapi bile pakai baju putih berseri sesuci embun pagi ni sure korang smangat..xcaye?..try dulu..

SELASA - MERAH JAMBU/UNGU



atas sebab: hari selasa adalah hari kasih sayang / tumpuan. So sesape yg agak2 nk mintak BF korang belikan iPAD ke...kete Volks Bettles ke...mintak pada hari selasa...sebab lebih senang meminta perhatian dan kasih sayang pada hari ni...

Cadangan: sesapa yang belom ada teman istimewa...le cube pakai baju pink/purple setiap ari selasa...daya tarikan anda akan lebih teserlah..walaupon anda slame ni xmenarik sangat..^_^

RABU - BIRU


atas sebab: hari rabu ialah hari perhubungan / komunikasi. Hari ni sesape nk berbincang elok sangat..nk jumpe client ke..sangat elok..and kalau de pape masalah xkirela antare mak n anak, adik n kakak...sume kasi setel hari rabu ye..InsyaALLAH semuanya di permudahkan..=)

KHAMIS - KUNING/OREN

saje je letak gambo durian..mementang tengah musim..huhu

atas sebab: hari Khamis adalah hari pemikiran / keceriaan. so kita di galakkan melebihkan warna kuning atau oren dalam pemakaian...xkesahla toye camne muke kite pasti nampak ceria...huhu~

JUMAAT- HIJAU


atas sebab: hari jumaat adalah hari kehidupan / kedamaian...pada hari ini sesuai kite berehat dan beriadah..banyakkan melihat alam dan menghirup udara segar...bukan berehat atas katil je ek..buat taik mata..tu xbape nk sihat...haha

SABTU - MERAH


atas sebab: hari sabtu adalah hari keberanian / tuah / kemewahan. nasihat untuk mereka-mereka yang sejak azali mmg cantik dan menarik..anda perlu mengurangkan penggunaan warna merah kerana ia akan memberi anda aura yg over daripada biasa..hehe...tp bg mereka yg kurang menarik...boleh la pakai berlebih2an warna merah ni selagi xmenyakitkan pandangan orang laen...^_^

AHAD - HITAM

ni je gambar terbaik yg aku jumpe..hehe

atas sebab: hari ahad adalah hari gabungan / istirehat. dengan pemakaian warna hitam kita akan rase lebih tenang dan bersejuk hati...sambil bersantai2...sangat berkesan untuk menenangkan fikiran dan badan...simpan kecergasan untuk keesokan hari...^_^
www.tips-fb.com

6 Orang Menyampuk cakap Lady D:

Harith Iskandar on May 9, 2012 at 7:19 PM said...

ehe siap ade color2 lg tu, sy lak mane sempat capai jer...yg pasti mesti lengan panjang / kemeja jer eheheh :p

Lady D on September 10, 2012 at 9:19 AM said...

aa...mmg ade..ni kalau yg ikutla..sbb setiap orang pn ade aura warna tersendiri...macam tu jgk dgn hari..;) untuk menambah lebih keyakinan je...;)

Ain Naz on January 13, 2013 at 8:16 AM said...

thanks for da info, tapi mcmane plak kalau sebelah pantai timur? mostly bekerja pada hari ahad.=)

Ain Naz on January 13, 2013 at 8:17 AM said...

thanks for da info, tapi mcmane plak kalau sebelah pantai timur? mostly bekerja pada hari ahad.=)

Anonymous said...

ok.. tp wane hitam pada hari ahad tu.. mcm ada upacara keagamaan lain plak... tkut2 yg kta nk ikut ni mmg depa nak sgt kita ikut depa nun...

Anonymous said...

Wu Fang, Yang Fan, Shu Ping won full CSI million into equity transfer 51
million yuan, deliberately nike free run 3 shoesevade payment of personal income tax
13,470,000 yuan. Wu Fang, Yang Fan, Shu cheap nike free shoesfull equality of persons suspected of tax evasion,
and tax-related huge amount! They get 51 million yuan nike free run 2after the huge
equity transfer, and did not repay a penny bank debt, but more extravagant, the
creditor banks knew nothing about.

Wu Fang nike run free 5.0gang
of ten years, more than bank managers continue to
collude to defraud several hundred million dollars a large
bank loan! Splurge for individuals and their families.




Review my page nike free run 3

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

::LADY D punye Blog:: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Celebrity Gossip