Friday, August 5, 2011

WARNA BAJU UNTUK 7 HARI

banyak cakap tol si Lady D at 5:05 PM
Reactions: 
7 Orang Menyampuk cakap Lady D
Tahukah anda setiap hari ada warna yang tertentu yang sepatutnya kita pakai???

ayat xnak cam skema sangat kan..haha..k aku akan buat ianya seperti xformal...=)

hari dan penjodohan warna-warna adalah seperti berikut:

ISNIN - PUTIH


atas sebab: hari Isnin adalah hari untuk kesucian rohani dan semangat..sebab tu la kenapa hari Isnin kite disunatkan puasa..untuk menyucikan diri...bukan tu je..selalu kan ari isnin ni punyelah liat ati ni nak g keje kan..tapi bile pakai baju putih berseri sesuci embun pagi ni sure korang smangat..xcaye?..try dulu..

SELASA - MERAH JAMBU/UNGU



atas sebab: hari selasa adalah hari kasih sayang / tumpuan. So sesape yg agak2 nk mintak BF korang belikan iPAD ke...kete Volks Bettles ke...mintak pada hari selasa...sebab lebih senang meminta perhatian dan kasih sayang pada hari ni...

Cadangan: sesapa yang belom ada teman istimewa...le cube pakai baju pink/purple setiap ari selasa...daya tarikan anda akan lebih teserlah..walaupon anda slame ni xmenarik sangat..^_^

RABU - BIRU


atas sebab: hari rabu ialah hari perhubungan / komunikasi. Hari ni sesape nk berbincang elok sangat..nk jumpe client ke..sangat elok..and kalau de pape masalah xkirela antare mak n anak, adik n kakak...sume kasi setel hari rabu ye..InsyaALLAH semuanya di permudahkan..=)

KHAMIS - KUNING/OREN

saje je letak gambo durian..mementang tengah musim..huhu

atas sebab: hari Khamis adalah hari pemikiran / keceriaan. so kita di galakkan melebihkan warna kuning atau oren dalam pemakaian...xkesahla toye camne muke kite pasti nampak ceria...huhu~

JUMAAT- HIJAU


atas sebab: hari jumaat adalah hari kehidupan / kedamaian...pada hari ini sesuai kite berehat dan beriadah..banyakkan melihat alam dan menghirup udara segar...bukan berehat atas katil je ek..buat taik mata..tu xbape nk sihat...haha

SABTU - MERAH


atas sebab: hari sabtu adalah hari keberanian / tuah / kemewahan. nasihat untuk mereka-mereka yang sejak azali mmg cantik dan menarik..anda perlu mengurangkan penggunaan warna merah kerana ia akan memberi anda aura yg over daripada biasa..hehe...tp bg mereka yg kurang menarik...boleh la pakai berlebih2an warna merah ni selagi xmenyakitkan pandangan orang laen...^_^

AHAD - HITAM

ni je gambar terbaik yg aku jumpe..hehe

atas sebab: hari ahad adalah hari gabungan / istirehat. dengan pemakaian warna hitam kita akan rase lebih tenang dan bersejuk hati...sambil bersantai2...sangat berkesan untuk menenangkan fikiran dan badan...simpan kecergasan untuk keesokan hari...^_^
www.tips-fb.com

Wednesday, July 20, 2011

SEJADAH TRAVEL

banyak cakap tol si Lady D at 11:31 AM
Reactions: 
12 Orang Menyampuk cakap Lady D
Hai semua Assalamualaikum n Selamat pagi

da lame sangat2 xupdate this blog

Actually, i baru launch my new product, before this penah post about this product n ade someone tegur me pasal corak atas sejadah ni..sila rujuk"beri CENDERAHATI bermanfaat" memula macam nk ignore, sbb after sy siasat sume, rasenye xde kene mngena pon dgn pertuduhan itu. Tapi untuk mengambil langkah selamat and xde lagi salah paham pada orang laen, so sy amik inisiatif untuk buat design baru.. so now

i present.................. ceh cam gempak la sangat..hehe



SEJADAH TRAVEL (New Design)

Kini berwajah baru

Tampil lebih exclusive dan lebih elegant


Sejadah ini bersaiz poket...mudah untuk dibawa kemana sahaja. Boleh digunakan untuk semua lapisan umur.
anak-anak boleh bawa kesekolah...ibu-bapa juga boleh bawa ke pejabat...juga boleh di bawa semasa pergi bercuti..kerana selalunya hotel-hotel tidak menyediakan sejadah untuk muslim.




Bukan itu sahaja, sejadah travel ini juga sesuai untuk dijadikan hadiah kepada sabahat, saudara mara, juga sebagai cenderahati pada majlis-majlis tertentu seperti kenduri-kendara, majlis berbuka puasa, majlis khatam Al-Quran dan sebagainya...




*Saiz Besar : 35inch x 20inch
*Saiz Kecil : 22inch x 18inch
*dilipat dan bersaiz poket
*mudah untuk dibawa kemana-mana

Sesuai untuk dijadikan CENDERAHATI yang bermanfaat, Jika digunakan ganjaran yang baik buat si pemberi...

* Majlis Perkahwinan
* Majlis Khatam Al-Quran
* Marhaban
* Segala Jenis Kenduri
* Majlis-Majlis Agama
* Majlis-majlis Formal


untuk maklumat lanjut sila terjah

www.tips-fb.com

Thursday, June 23, 2011

beri CENDERAHATI bermanfaat

banyak cakap tol si Lady D at 12:02 PM
Reactions: 
2 Orang Menyampuk cakap Lady D
hai semua....rase lame betol aku x update this blog..actually...I am not in the mood to write anything...
xtaula ngape..tp rase macam KEHILANGAN sesuatu...
nevermind...kite lupekan KLMJ tu ok
ha? pe tu..haha..tu la ayat adik aku slalu cakap..cam nyampah pon hado..sambil rase nk tolak pale die..huhu
x baekk2...ok..KLMJ is Kenangan Lalu Mengusik Jiwa..cam poyos kan...
Ok xpe..kite lupekan kisah adik aku yg xpenting sangat tuh..huhu..ate mesti die rase menyirap je bace ayat aku kn..de KU KESAH~!..aku kan kakak...hahahaha

tengok aku da melalut lagi..

Actually, aku nak cakap pasal cenderahati yang slalu kite bagi orang...xpon orang bagi kite...tak kesahlah..time kenduri kawen ke...time de pape event ke..ni antara cenderahati yang aku penah dapat:

Cawan cecomel..eee..cute nye..rase nk cubit je..haha le ke camtu?

Sapu tangan...slalu sapu tgn tu dideko...digam..dan sbg...macam2 bentuk..tp lap air pon xkering...ha camno nak buek tuh...

Kipas jepun....ok la gak..bile agak2 aircond kete BF korang xsejuk..de gak backup kn..walaupon dalam hati mencarut sbb panas...haha

Topi..ni aku dapat mase sampai kt airport KK, de lg dpt dr Hyundai mase mereka buat promotion....aku kn pompuan..pakai tudung..mane le pakai topi...xfare...nak tudung boleh?~...haha...mmg nk kene hempuk la ko cakap camtu kn...

hurm pe lagi eh..meh2 kumpul lg...

Jajan...bg orang melayu sy translate kn..jajan = snack..kami org jawe.panggil je jajan...yg ni i like...coz dpt gak mkn...pastu bile ade air kotak...bermulalah sesi perebutan bersama adik2 tercinta...

ha..tu benda2 common yg orang bagi la...so pesalahnya kite bagi bende len dari yang len..yang orang boleh gune...macam..

SEJADAH TRAVEL



sejadah ni bersaiz standard tau..kire besar cam sejadah kat rumah kita tu...cume die nipisla..xde bulu2....
sbb nye sejadah ni boleh dilipat ke saiz poket..so comey je nk bawak pergi mane2...sbb kan..contohla macam kite g bercuti kan...aku kadang2 xberapa nk konfident ngan kebersihan hotel tu..ye la bukan kite je yg pnh dok kat situ kan...macam2 orang kot...Entah2 pakai kasut je dlm bilik....pastu kite lak dok khusyu' solat xtau besih ke idak..tol x?...so dengan adanye sejadah ni..kebersihan tempat sujud lebih terjamin...eceh..da macam journalist lak aku ni...huhu~

okie..kalau berminat boleh terus klik link ni:


www.tips-fb.com

Wednesday, June 15, 2011

sape nak KUPON PIZZA HUT!!! untuk hari ni sahaja

banyak cakap tol si Lady D at 12:07 PM
Reactions: 
12 Orang Menyampuk cakap Lady D
laparnye aku tengok perkataan PIZZA HUT tuh...blom tengok kupon lg....hua2

kalaula ade orang nak blanje aku makan pizza arini misti Hot ...huhu..mimipila ko Lady D..sape je yg sudi..

k la aku bagi kat korang je la kupon nih


ambik!!

iNGAt.....UNTUK hARI iNI jE tAU



PSSSTTTtttt....dapat 3 pans tu...kalo x abis bagi aku eh...
www.tips-fb.com

Tuesday, June 7, 2011

Makanan WAJIB ada di PASAR MALAM

banyak cakap tol si Lady D at 5:24 PM
Reactions: 
10 Orang Menyampuk cakap Lady D
~ terujanya aku bile nak cite pasal makanan~

Belum cerita lagi aku da stat nak terliuq.........

Kat area rumah aku ni boleh dikatekan tetiap ari boleh jumpa pasar malam..

ISNIN - yg dekat xde..jauh sikit kalau nak g kat kampung sebelah..kampung SIJANGKANG..tu kampung bakal mak mertua aku..huhu..eceh gatal nak ngaku2 mak mertua lak..haha, tapi aku xpenah pg lagi pasar malam tu..tggu jadi orang sane la bru pegi ye x..


SELASA - hari slase ni memang paling byk pasar mlm kat area rumah aku..HEAVEN~~ bile teringat kat putu bamboo....SEDAPNYE~~~


RABU - pon ade pasar jugak...


KHAMIS - xde...


JUMAAT - kat area rumah aku ade..tp aku slalu pg yg dekat SRI MUDA, SHAH ALAM..sebab sane lg syok..byk tshirt murah..huhu~..sediakan je duit..


SABTU - ade pasar gak..tp jarang pegi..


AHAD - pasar waktu pagi...so aku mmg jarang pegi..sbb jarang2 aku nk bangun pagi..weekend weh..chill la..=)


okie..kalo kite pegi mane2 pon kompemla ade pasar malam tol x??...ko pg kelantan ke, melaka ke,johor ke..sume ade pasar malam..cume juadah je berbeza2 ikut negeri..tapi ade certain juadah ni yg cam ala2 wajib ade kat setiap pasar malam..



keropok lekor
nyum2..aku rase ni feveret kebanyakan orang..sangat laris..tapi kalo yg duduk selangor cam aku ni ramai kate kepok lekor ni xsedap sbb byk tepung....tp aku xgemar lak yg byk sgt ikan cam losong tganu tu..kalo kepok lekor kelantan lenla..mmg hantu la...oopps..sy bukan hantu kepok ye..kepok yg menghantui sy..sambil buat muke innocent ...haha


Murtabak
Ni feveret mak aku..asal g pasar malam misti beli..aku? tompang makan je..bayar haram xnk..haha..bertuah mak aku dapat anak camni kn2..sile anggukkan kepala anda..ini paksaan okey~ actually, murtabak kat malaysia normally, isi daging or ayam yg campur telur kan...tapi kalo korang g Sabah, kat KK..murtabak die banyak sayur kobis je..isi xbyk..tepung die pon ala2 kulit popia..nipis n rangup...sedap weh...aku suke gile..and ade lagi satu murtabak yang pelik skarang ni..MURTABAK ROTI JALA,sangat2la mabeles!..sape xpenah cube..silelah cube..tapi xbyk aku jmpe, kat Pasar Ramadhan Kota Kemuning & Pasar malam UiTM SEGAMAT...uuwaaaaa~ tetibe sebak n rindu kat uitm..uitm dihatiku...ohhhh


Nasi Berlauk
ha yang ni pon mmg wajib ado..sebab zaman skarang memang ramai perlukan khidmat nasi segera camni gara-gara malas masak...*sangat sesuai untuk aku yg pemalsa nih*...yg hado...ko cakap je nak ape..sambal tumis,lemak cili api,ikan goreng,ayam beempah,sayur campur..sume SIIIAAAPPP!! versi mamak..tapi nasi berlauk ni sangat la terhangat di pasaran time bulan Ramadhan..


Bihun/Me Sup
yang ni sangat la ado kat pasar malam..ko g memane pon msti ade...yang beze harga dan rasa...buat peniaga2, masakla sedap..kalo sedap orang beli lagi.tapi skali ko masak xsedap..spuloh ratus kali orang cite kat orang len..ha..tutup piuk nasi ko kang..camno nk buek.ooppss..pe tetibe cakap nogori lak nih...xde kne mngene langsung ngan bihun sup ni..



Laksa
yang ni feberet aku...suke gile..suke sangat2..kalo bleh tetiap ari nak makan laksa..misti aku xgemok cani kn kalo aku btol2 amalkan makan laksa sehari 3 kali..haha..budget membantu la...kalo da kaki melantak xle tolong kan2...malam ni g pasar kene beli !


Ayam Goreng
yang ni juadah pelik tapi digemari ramai...yela mane x pelik nye..ayam gorang je kot...mak ko slalu goreng kat umah kan..ade bwh tudung saji lagi...tapi asa lko g pasar je mesti beli...kn...sbb aroma yg menganggu ketenteraman idung dan hati xbole dikawal lalu membeli..haha..sandiwara ko cam Upin & Ipin kan Lady D..


Yong Tau Fu
Sedap2...tapi xkeyang...yela..ko beli mende ni dlm rm20 pon nampak ciput jek...misti korang xrase sgt kot..sbb aku ni adik bradik cam adik bradik korang 2x gande..beli sikit xcukup...huhu~

ha...gamba terakhir ni...bukan menu wajib kat setiap pasar malam..tapi menu wajib aku bile g pasar..xde mende ni kat pasar..aku x pegi..


PUTU BAMBU

saje bagi gamba besar skit..baru rase btol2 jakun  putu bambu ...haha...








pas buat entry ni..da nampak ciri2 kegelojohan aku...malam ni misti banyak makanan aku beli..haha..pantang cite skit mulela aku teringin..bile teringin kenela beli...

^_____________^








www.tips-fb.com

Monday, June 6, 2011

Cara-cara Menyusukan ARNAB

banyak cakap tol si Lady D at 12:03 PM
Reactions: 
7 Orang Menyampuk cakap Lady D
::ramai orang da cerita FAKTA TENTANG ARNAB..so aku nak cite camne nak bagi arnab susu::

memang nampak cam senang kan..tp remeh weh..siyes! aku xtipu...sbb before this aku jaga arnab yg dapat2 je da besa n da celik mate...tu pon En. Tunang yg bagi..present beday katenye..=) i like 1000x..excited lebih2...

tapi

aku xjage pon..hahahaha..jahat x?

aku bagi gaji kat adik aku..die yg tlg jage makan minum n sgale macam sal rabbit aku tuh..mane x nye...bz kot..keje...hehe..alasan!


ni la due ekor si gemok..kaler brown tuh D'd, and kelabu tu A'a

Sangat kuat makan ok..sume nak di makan...kalo korang nak tau..bekas makanan tu..yg kaler pink tu..last2 tinggal sparuh jek..tpakse aku gantikan ngan bekas besi..seb bek sangkar tu besi..kalo x....xyah di bagitau..korang pon boleh agak kn..tol2 kuat makan..BUKTI???...tuh bijih2 di bawah sangkar..haha

okie...lepas 7 bulan aku bela si gemok2 ini..maka lahirlah...baby2 rabbit yg cute miut..siyes...memula cam anak b*b* pon ade...

ni gamba terbaik yg dpt aku snap bile pakai hp aku yg xbape nk HD nih

ni mase dorg baru keluar 25.5.2011, pukul 12.50am...aku tgh syok2 tdo adik aku sibuk memekak kate rabbit aku branak...kacau Btol!~

time ni da seminggu..so mereke da ade bulu...xcam b*b* da..

korang jangan nak kate kitorang suke seksa binatang ye...ni bukan aksi mendera atau menyakiti...tapi ni la cara2 nak menyusukan baby rabbit..

1. pegang telinga mama die...
2. tutup kaki depan n belakang dengan kain...
3. pegang dan baringkan die mengiring...
4. barula lepaskan baby2 tu utk mencari punca susu ibu....

*bile baby arnab ni lahir, terus asingkan drp parents die..Kaedah ni...nenek sedara aku yang ajar...sbb nye..takot bapak die makan...


ni krew2 aku...sume pon batak nak bagi arnab minum...ye aku tau..kaler mereka berbeza dgn aku..jangan cakap kuat2..nanti kecik ati diorg..hahahaha


tengok! betapa gembirenye mereka dapat menyusu....nyum2..heaven~


Ni snow...da kenyang...TIDO...cute kan..die  ni yg paling gemok antare 3 ekor..


Ni Hazel....mnyusu sambil tdo..tp tetap maintain....CUTE...hehe..actually..die tgh tindih yg lg sekor..si Coffee..mereke nih..xkisah da tindih sape ke...de yg penyek ke...yg penting dpt menyusu....afta sebulan bolehla meke ni stat makan dedak..kalau nak bagi kangkung ke hape ke boleh..tapi jemur dulu..sbb ade getah...

COMEY kan.....suke sangat!!!...xcited lebey, cam la aku yg branak...haha


www.tips-fb.com

Friday, May 27, 2011

Tips Memilih Insuran Nyawa

banyak cakap tol si Lady D at 3:46 PM
Reactions: 
2 Orang Menyampuk cakap Lady D
well..semenjak 2 menjak jadi agent Takaful nih..aku tol2 cam da le adapt mende2 nih...untuk mereka yang da bekerjaya ramai yang da memiliki, tapi buat orang cam aku..yg baru memulakan hidup dalam alam pekerjaan, misti masih ramai yang belum membeli apa-apa polisi takaful atau pon insuran. so kadang2 golongan kami ni akan confius..and tend to buy whatever recommended by frens or orang terdekat. so, untuk mengetahui lebih lanjut, sile teruskan pembacaan anda...=)

ok, firstly, kite nak tengok beze takaful n Insuran, becOZ pape pon yang kite beli or pilih..we have to go back to the basic, pe yg kite harapkan dari insuran tu::

okie..bagi mereka yg bukan MUSLIM, kite xbape kesah la..sebab..die free to choose..nak ikut islamic way pn boleh..conventional pn boleh..tapi camne dengan kite yang MUSLIM ni???

Check this out!!


Da nampak belum perbezaannya???...nak aku terangkan satu2??...aku da agak da..korang mesti geleng punye!..xpe..lagi senang keje aku..meh aku random jek...dalam banyak2 nih..aku paling tertarik nak gtau sal POST-MORTEM tuh..korang mesti tau kan POST-MORTEM tu ape? macamana? kenapa? tapi perlu ke?? untuk certain cases ye..perlu..tapi kite kan da tau...Jenazah tu akan sakit...bayangkanla..sehelai rambut terusik kat bdn pn jenazah da sakit..ni bayangkanla..dada di belah..badan di bedah...n segala jadah...are you dare to do this with your love ones..no rite?...so?...decision in your hands.


Tu salah satu contohla aku bagi..untuk pedoman..kalo rase cam bese..xesah je..le tengok ni plak..tapi ni kes kat russia..Malaysia aku xjumpe...


mekasih pakcik google



and pada aku ramai orang perlu tau

 How to Choose the best policy


1. For Muslims, choose TAKAFUL


2. If korang beli policy yang ade pakej Medical Card, Make sure Payment for medical card is 1/3 from the premium price. means::


bayaran Bulanan (premium) = RM 150
Medical card (MC)= RM 50


sebabnya, if kite beli MC yang lebih mahal drp premium kita akan rugi. Yang jadi simpanan hanya bayaran bulanan, but the MC, could be burn if kite xgune..see, rugi x??, so amik je yg murah..sbb coverage pon lebih kurang jek


3. Pilih Takaful yang bernaung dalam Syarikat yang betul2 stabil..


Cth:: Etiqa,,,ianya berada di bawah MAYBANK. sangat stabil..


4. bukan stakat dari syarikat yang stabil je...korang siasat gak background company tu..die melabur katne...ade panel syariah x..tu yg penting..


Cth:: boleh search website Carlsberg, Berjaya Toto, Guinness Anchor


pe korang boleh jumpe kat senarai investor diorang??..supriseee!!...g cari sendiri..kang kate aku nk kondem bisnes orang len plak..


5. bayar skali semua dapat


Cth:: dapat Simpanan+coverage tuk Death & Permanent Disability+Coverage for accident & Permanent Disability + Coverage for critical illness + Hospital Benefit+Medical card


*actually, de benda aku cam surprise sket mase aku dgr sal ETIQA nih...gigi pon die cover tau!..siyes!..kalo korang tengah jalan2 jatuh..gigi patah~..MC cover okey~...hehe..aku je yg suprise..orang len cool jek..xcool btol dayah cool nih..haha


~semoga dapat membantu dgn maklumat yg xseberapa ni~ 















www.tips-fb.com

Monday, May 23, 2011

sihat itu sementara

banyak cakap tol si Lady D at 3:23 PM
Reactions: 
2 Orang Menyampuk cakap Lady D
sekarang kita sihat

Kita boleh berdiri, berjalan, berlari..kita boleh pergi mana sahaja kita suke

Kita boleh buat apa sahaja yang kita nak..

Kita boleh buat apa pon kerja untuk cari rezeki...

tapi MAMPUKAH kita untuk menghalang sesuatu takdir?

pernah terfikir ini akan terjadi pada kita?


adakah mangsa juga pernah terfikir ini akan terjadi pade dia? tentu tidakkan...

selepas kaki mereka di potong, banyak kemungkinan yg akan berlaku:::

1) trauma
2) kemurungan
3) sukar untuk terima kenyataan
4) hilang keupayaan untuk berjalan dengan baik
5) menyukarkan proses untuk meneruskan hidup (mencari kerja) dimasa hadapan
6) tidak cukup dana untuk kos rawatan
7) terpaksa membuat pinjaman bank untuk menampung kos rawatan yang tinggi

Tetapi bayangkan, JIKA anda mendapatkan perlindungan dengan ETIQA TAKAFUL

1) anda akan mendapat perlindungan untuk keilatan kekal
2) anda ada simpanan yg telah anda simpan melalui bayaran bulanan
3) anda mendapat rawatan yg lebih baik kerana sudah ada perlindungan
4) kos rawatan di tanggung oleh takaful anda
5) dana yang cukup untuk proses pemulihan dan memulakan hidup baru

~Kita sahaja yg mampu membantu diri sendiri~



www.tips-fb.com

Friday, May 20, 2011

Lagi CONTEST best gile untuk BLOGGER

banyak cakap tol si Lady D at 9:45 AM
Reactions: 
0 Orang Menyampuk cakap Lady D
"MAS TRAVELLERS"



Misti korang bese dangar mende ni kn?..yang slalu wat contest tuk orang2 yang minat travel sane sini....

dulu de yang sampai dapat buat dokumentari lagik kt tv...jeles kot...huhu~...

so sekarang ni de lagi satu contest khas tuk para blogger..macam awk..bukan...macam u all...bukan2...macam die...bukan jugak...macam2 hal la...hehe..actually..

MACAM KITA SEMUA PARA BLOGGER

tapi contest ni tetap xlari konsep...tetap sal travel..tuk sape2 yang mmg die hard fan travelling( btol ke istilah tu??...xpe..layan je..)...sure syok masuk contest ni..sure masyuk...=)

Korang blh buat pe je..entry sal experience travel g memane ke...upload pic g travel...n video pon boleh..siyes...sambil angguk pale banyak kali..=)

cane nak join?

k senang je care2 die::
klik SINI untuk direct link

nampak kan..?? aku harap xover margin bile letak pic Xtra large nih..

ha, korang ikut je step die tuh okey!

GOOD LUCK!!


www.tips-fb.com

Thursday, May 19, 2011

Harga Untuk 1 Nyawa

banyak cakap tol si Lady D at 3:05 PM
Reactions: 
2 Orang Menyampuk cakap Lady D
Pernah x kite terpikir Harga untuk nyawa kite??

misti xpenah kn sbb kite rase kite akan hidup sampai bile2~

tapi kite kene pk jugak...

hari ini kite BERNAFAS hanya pinjaman

hari ini kite SIHAT hanya pinjaman


Sabda Rasullullah S.A.W bermaksud "Rebutlah peluang 5 perkara sebelum dtg 5 perkara yg lain, iaitu 
1. masa muda mu sebelum dtgnya hari tua, 
2. masa sihat mu sebelum engkau dilanda sakit, 
3. masa kaya mu sebelum engkau jatuh papa, 
4. masa lapang mu sebelum dtgnya waktu sibuk dan 
5. masa hidup mu sebelum dtg saat kematian" ...

Hargailah  5 perkara itu dengan 5 perkara:

1. Menyimpan dari MUDA kerana keperluan untuk masa TUA kita
2. Menyimpan semasa kita SIHAT untuk bantuan semasa kita SAKIT
3.Menyimpan masa kita KAYA untuk persediaan waktu kita PAPA
4. Menyimpan sewaktu kita LAPANG untuk backup waktu kita LUPA
5. Menyimpan selagi kita masih HIDUP untuk kesenangan orang tersayang yang kita akan tinggalkan saat datangya KEMATIAN

so, kite nak cerita macamana nk buat simpanan yang dapat jamin 5 perkara diatas?

Jawapannya::::


sila Klik gambar untuk direct link

misti time ni korang ade yang rase xnak teruskan baca, de yang da nyampah dah bile tau cite sal takaful...

nanti dulu..jangan terlalu cepat kite menilai sesuatu perkara sebelum tahu ape die sebenarnya..


perlindungan sangat penting untuk kite, untuk keluarga kite...n untuk kite SEMUA.

untuk maklumat lanjut sila hubungi saya:

HIDAYAH 

H/P:: 017-653 6779

EMAIL:: nurhidayahmisnan@yahoo.com


www.tips-fb.com

Tuesday, May 17, 2011

SELAMAT HARI GURU !!!

banyak cakap tol si Lady D at 1:55 AM
Reactions: 
0 Orang Menyampuk cakap Lady D
SELAMAT HARI GURU 

aku tujukan pada:


1) Mak

time kasih mak sbb jadi CEKGU memasak kakak, jadi CEKGU wat keje umah, jd CEKGU dr kakak kecik sampai da moncit cani...huhu~ tetibe rse terharu noo...


2) Bapak

kek tu handmade tau...inspirasi mak aku...khas tuk bapak aku..=)
time kasih pak sbb jadi CEKGU DISIPLIN tuk kakak..xle kuar, xle sosial,xle rapat2 sgt ngan laki,xle terpengaruh ngan kawan, xle wat bende xsenonoh...U r the best father!! and (SELAMAT HARI JADI pak (ate org len cam cute2 je panggil bapak die papa,aku cool je panggil bapak) sah jawe! haha, dulu bapak aku penah jd cekgu gak..spesel kn, bufday di teachers' day...)

3) CIKGU FARIDAH (TBK JK)

Time skola tadika aku xbyk ragam mmg dak baek..time kaseh CEKGU sbb da ajar say 
A to Z..siyes sgt bergune...=)


4) SEMUA TENAGA PENGAJAR ( SKJK & SRAJK)

time kasih semua CEKGU yang ajar saya...jasa CEKGU sume sy akan kenang..n slalu doakan CEKGU2 sentiasa sihat untuk terus mendidik anak bangse..cewah!, aku cam gud2 je ckp camtu..hehe

tetibe kenangan mase skola rendah menjelma

zaman skola rendah = zaman kegemilangan bisnes aku..huhu~

darjah 1 :: jual lukisan..aku tekap2 je dr buku, kengkwn beli..jgn nk sorok2 eh, aku ingat lagi sp yg beli dr aku..haha

darjah 2 :: jual stiker..aku beli kat pasar singgit je bepoloh2...pastu aku pon dpt balek bepoloh2 inggit..bijak x..bijak x..

darjah 3 & 4 :: jual dompet yg di buat drp wrapper..siyes..laku!

darjah 5 :: jual eskrem...cair lg pon bawak gak g skola..demand tinggi..=)

darjah 6 :: jual nasi lemak + coklat...cam kedai runcit kn...haha


5) SEMUA TENAGA PENGAJAR (SAMTTAR)

time nih mmg paling nakal..dak wanted!...haha...time kasih Ustaz2 n Ustazah2 sbb xjemu marah sy...didik sy..dende sy...rotan sy...<tang rotan ni mmg plg aku xle lupe, kne kejar ngan warden siap  lompat pokok yg tingginye paras pinggang..x berseliper ...haha..lawak2>

6) PENSYARAH ( UiTM SEGAMAT)

time nih mmg xnakal...da jd anak dare...jln pon sopan..memalu jek..low profile, xrmai kawan, wat hal sendiri je, g kelas balik kelas, g silat...rindu zaman blaja...time kasih utk semua PENSYARAH atas ilmu yg diberi pade aku...

terAkhir kate....bukan terakhir entry tau...

TERIMA KASIH CIKGU!!!
www.tips-fb.com

CLEARANCE STOCK!! CEPAT!! SANGAT MURAH!!

banyak cakap tol si Lady D at 1:09 AM
Reactions: 
0 Orang Menyampuk cakap Lady D
hai semua!! 
harini nak wat iklan tuk MEGAsale dari MEGAshop CABIN

clearance STOCKS!!..mau kasi habis III



clearance STOCKS!!..mau kasi habis IV







   brief sket sal MEGAshop CABIN, sebuah company brdaftar dengan SSM atas nama 
MEGADAYA RESOURCES 
dan menjalan kan perniagaan:

MENJUAL BLAUS, BAJU KURUNG , JUBAH DAN KAIN PASANG

MENERIMA TEMPAHAN UNTUK PAKAIAN WANITA:

* BAJU KURUNG
* BAJU KEBAYA
* BAJU KURUNG PAHANG
* BAJU KURUNG MODEN
* BUSANA PENGANTIN

MENERIMA TEMPAHAN LANGSIR:

*SCALLOP
*STANDARD
*dll.

LAIN-LAIN:

*HAMPER
*GUBAHAN HANTARAN
(harga mengikut budget customer)
*CAKElicious

siyes! se cam business women lak..hehe...sile2 la jenguk ye...

Untuk Tempahan, Pertanyaan & Pembayaran:

sila inbox sy di FB sy Nur Hidayah Misnan

atau, blh SMS 017-6536779

*FOR SERIOUS BUYER ONLY*
*NO RESERVE*
*FIRST PAY FIRST SERVE*(for promotion item)
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

::LADY D punye Blog:: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Celebrity Gossip