Thursday, May 19, 2011

Harga Untuk 1 Nyawa

banyak cakap tol si Lady D at 3:05 PM
Reactions: 
Pernah x kite terpikir Harga untuk nyawa kite??

misti xpenah kn sbb kite rase kite akan hidup sampai bile2~

tapi kite kene pk jugak...

hari ini kite BERNAFAS hanya pinjaman

hari ini kite SIHAT hanya pinjaman


Sabda Rasullullah S.A.W bermaksud "Rebutlah peluang 5 perkara sebelum dtg 5 perkara yg lain, iaitu 
1. masa muda mu sebelum dtgnya hari tua, 
2. masa sihat mu sebelum engkau dilanda sakit, 
3. masa kaya mu sebelum engkau jatuh papa, 
4. masa lapang mu sebelum dtgnya waktu sibuk dan 
5. masa hidup mu sebelum dtg saat kematian" ...

Hargailah  5 perkara itu dengan 5 perkara:

1. Menyimpan dari MUDA kerana keperluan untuk masa TUA kita
2. Menyimpan semasa kita SIHAT untuk bantuan semasa kita SAKIT
3.Menyimpan masa kita KAYA untuk persediaan waktu kita PAPA
4. Menyimpan sewaktu kita LAPANG untuk backup waktu kita LUPA
5. Menyimpan selagi kita masih HIDUP untuk kesenangan orang tersayang yang kita akan tinggalkan saat datangya KEMATIAN

so, kite nak cerita macamana nk buat simpanan yang dapat jamin 5 perkara diatas?

Jawapannya::::


sila Klik gambar untuk direct link

misti time ni korang ade yang rase xnak teruskan baca, de yang da nyampah dah bile tau cite sal takaful...

nanti dulu..jangan terlalu cepat kite menilai sesuatu perkara sebelum tahu ape die sebenarnya..


perlindungan sangat penting untuk kite, untuk keluarga kite...n untuk kite SEMUA.

untuk maklumat lanjut sila hubungi saya:

HIDAYAH 

H/P:: 017-653 6779

EMAIL:: nurhidayahmisnan@yahoo.com


www.tips-fb.com

2 Orang Menyampuk cakap Lady D:

phycrewz on May 20, 2011 at 12:48 AM said...

xmenyampah pun pasal insurans ni. layan apa~ tapi dulu kecik2 parents ada beli insurans tuk 1family,pastu kena tipu. lesap duit. tp bkn etiqa la,ntah apa syrkt tu..lupa.

*em..cun gmbr kat tepi tu:)

Lady D on May 20, 2011 at 9:17 AM said...

tol ni?...xtipu?..hehe..nop, actually, ramai yg pandang serong kt agen insurans...selalunye la..tp buat mereka yg sentiasa positive...i LIKE~...

samela, dulu mase kecik pn ayah de buatkan medical card skali SIHAT MALAYSIA, tp xde bende pon..masalah je byk...so da xgune da..=)

*erk...yeke?...tenkiu...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

::LADY D punye Blog:: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Celebrity Gossip