Monday, April 18, 2011

adakah ANGER perlukan Manager??

banyak cakap tol si Lady D at 4:56 PM
Reactions: 
~suasane di ofis pade pukul 4.00 petang~

aku??...aku mmg rilex gile...kalo x antu yg wat entry nih..haha

aku ala2 cam berjawatan penggaji bute gitu..sbb mmg xde keje wok...STRESS!!

tp sure sume org kate syok la xde keje..tapi siyes..aku da tahap putus ase nk idup... ngadap lappy ni je dr pg sampai ke ptg sbb xtau nk watpe...tu yg menggelabah sampai berbelog2 la pulak...ni actually, keje part time aku..haha

actually........aku tgh boring xde keje..mati akal...kebosanan tahap melampau dan ape aje yg sewaktu dgnnye..tapi len plak dgn opismate aku yg sorg nih..ate die laks da mcm mesin....ala2 cam iklan kit kat tuh...siyes!..sian~

tetiap ari ade words yg ala2 wajib aku akan dgr dr mulut die... FED UP, STRESS, FRUST...huhu..tol ke eje camtu..nape de garis merah mase tulis..xpe2..chill la..bukan de lecturer BEL pown kat cni...huhu~ sambil tarik napas lege...=)

and selain tu muke die akan kerut2 tande die tol2 tgh mengekspresi kn perasaan die...die tgh MARAH!!!!!....tp xtakot pown...die bukan mak aku...kan3

die tgh marah..nak je aku aja die care2 nk control perasaan die..eceh..cam kaunselor...xpon pakar hati..kan3...tp saje nak share ngan u alls....meh kte tgk cane...::::::::

1. Pikir dulu sebelum bertindak :: ha cane tuh....cani...tarik napas pepanjang....and kire sampai 10 baru bercakap..mungkin korang boleh kurangkan tone korang 10x gande drp actual tone marah tu...

2. Amik skit ruang untuk elakkan diri dpr org or issue yg buat korg rase nk marah tu :: bile da rase okie skit, baru face the person or the issue..

3. Exercise :: ni siyes boleh kurangkan stress korang..bile marah je trus g jogging ke nek beskal ke...mmg nmpak cam menggelabah..tp cbe try..siyes berkesan!

4. Gune perkataan I or Aku :: keadaan ni adalah utk buat kite xmeletakkan kesalahan pade orang laen sbb ianya akan buat keadaan btambah buruk..btol!

5. Berlawak :: wat la lawak2 sket spy kite xterikut2 rase marah tu..at least kte boleh senyum jgk even kite tgh marah...tp 1 peringatan...jgn ko g lawakkan muke die ke or pape je yg tol2 sensitip pade die udahla..mmg tol2 nk mintak kaki instead of die bg korang eskrem padle pop ke kn...mmg sie2..~

6. Relax kan diri:: ha yg ni kire le di praktikkan dgn bermeditasi or yoga...

~tp untuk aku n kawan2 seperjuangan jgn lupe BERISTIGHFAR kite mesti akan jadi tenang~


^___________________^




www.tips-fb.com

0 Orang Menyampuk cakap Lady D:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

::LADY D punye Blog:: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Celebrity Gossip