Tuesday, April 26, 2011

Fakta tentang Sinetron

banyak cakap tol si Lady D at 12:24 PM
Reactions: 
~Aku suke nonton sinetron~

Siyes! Tetiap petang bergegas blek keje..sampai umah dok tcongok depan tv nk tggu cite mule..ritu de benci bilang cinta, pahtu la ni lak kejora n bintang..aku suke gile…..tp de gak yg aku xsuke gile…sebelum aku teruskan lagi cite aku..juz nk info aku da review beberapa blogger yg bg info n komen sal sinetron ni..mostly blogger dr  Indonesia yg byk komen..xcaye le menggoogle skang..sile…lbh byk yg kutuk dr puji..haha~..so xle la salah kn kami mengutuk juge ye…

Ok..disebabkan aku ni kategori penonton tegar, so bykla fakta yg aku kumpul n nk muatkan dlm entry aku kali ni.beberape FAKTA n MUST in sinetron::
1.     
1. 1. Misti ade orang baik
Orang baik ni bukan setakat baik je..tapi siyes! Selalu lembik gile..cam jeli..nyeh2…padahal die laki..tp pelik le plak kne tombok ngan pompuan…kdg2 xlogik..ape ke lembik sgt???..bukan ke kudrat laki 5x gande drp pompuan??..mmgla de gak kes laki kne dera ngan pompuan tp tu len cite ye…kite tgh cite sal sinetron nih..huhu~..pahtu org baik ni kekadang cambodoh pon de..sbb nye..dr awal cite sampaila ke hujung cite xabis2 kne seksa…kdg2 pelik, dorang sempat je nk lari..n sempat je nk jerit ke..tp xpnh wat..padahal..aku tgk kamera tu zoom dekat stengah jam tuk 1 scene…citt..

2. 2.  Misti de orang jahat
Orang jahat ni slalu mendapat kesenangan tuk wat jahat kt orang baik tuh n yang pasti watak jahat bukan shj jahat..tapi KEJAM…then, yang pelik nye die akan ada di mana2 orang baik tu berada…mmg pelik..cth: cerita kejora n bintang tu, bintang ade kat mane je misti si minah tu..xpn mak tiri die..xpn si janet tuh..yg aku jd tambah pelik..dorang ni mcm xde keje len…padahal keje kt opis…tp bile2 je blh ade kt rumah, kt shopg complex, kat taman, kat mane2 je la…

3. 3.Watak xperlukan kenderaan
Aku tengok diorang le g mane2 tanpe de kenderaan..jalan kaki je..xkirela..g dating, g kolej, pegi cari orang hilang, g kedai, g jalan2..sume jalan kaki?? Ape ke pelik situasi ni?..

4. 4.  Byk sgt ZOOM
Skit2 zoom….skit2 zoom…sje je nk lambat kn jalan cite..padahal..kalo xzoom tu cite tu xsmpai spuloh episode pn kn..mungkin die nk kte suspen kn..huuuuuuu..suspennye~

5. 5. Konflik
Ni lagi pelik 3 kali…skit2 konflik…da bahagie..upenye anak angkat..cr kluarge kandong..da jmpe..upenye salah orang, salah DNA..sume salah..n salahkn ape ni??...nk kawen..sebelum kawen de cinte 3 ke 4 segi..kengkadang tu..sampai cinte heksagon..siyes!..mmg ade..huhu~..pahtu da jatuh cinte da le nk kawen aksiden..hilang ingatan..tpisah lagi..

6. 6. Episod kene panjang2
Episod die mmg xle blah..kdg2…lime ploh, sratos, due ratos..pelik kn 4 kali pelik…ke diorang mmg de award tuk episode plg panjang?..siyes xpaham!

7. 7. Da miskin pape kedane pon nk wat jahat jugak
Ni pn pelik..cam cite kejora tuh..sorila ye..tu cite terbaru yg sng aku nk wat cth:: si janet n konco2 tuh..da xde duit..mkn kropok je..tp blh lg si minah tu nk ikot die wat jahat jugak..bukan dibayar pon..so maksudnye pe? Kejahatan adelah makanan die tol x?...

8. 8. Saje nk buat penonton emosi 
Siyes! Aku slalu emosi tgk cite ni sbb rase cam apela kesengal sgt sampai camtu pon xbleh..ape pn xbleh..jerit pon xbleh! Mintak tlg pn xbleh! Bertegas skit pn xbleh!

9. 9. Xde pihak berkuase nk bantu
      Ni i pn pelik….da repot polis, tp polis xbantu pape..org len yg racun..org len yg kne tangkap..dpt bukti skit nape xsiasat…???...y???


 Adegan Air MAte
Yang ni pon 1 g yg xle blah...dr awal cite sampai akhir cite misti..nangis..nangis...n..nangis..kekadang tu siap  nangis scare berjemaah lagi...siyes!


Susah nk jumpe
Ini adalah scene yg aku nyampah spuloh ratus kali....huh...jalan sebelah pon xle jmpe...lalu depan mate pn xnmpak..da jumpe pon xknl...pebende ko ni ha???.....siyes! se nk jerit2 je..xpon rabak kn skrin tv nk masuk skali gtau kt dorang..huhu~


Telinga mereka PEKA vs PEKAK
yg ni lagila...xterkate peliknye...aku se da xde kategori pelik lg aku nk class kn mende nih..gggRR..kalo korang prasan, bile time si BAIK ni bercakap,berbisik, even kt dalam umah yg si JAHAT tu ade kt luar pon bole dengar...ckp kt dlm kete, kt kaki lime pon le dgr...ckp kt dapo kt ruang tamu le dgr...tapi bile time mintak tolong xde orang dengar pon even lalu sebelah..pekejadah nye ni?? pahtu de paling lg pelik:: bile si JAHAT ni nk wat jahat..cite sal jahat..sebelah telinge pon xde yg dengar...huh..senget!




Hhhhhhhuhhhh….penat nye!...penat otak aku…kdg2 se bodoh cite nih..tp yg bodoh2 ni gak la nk di tengoknye…aku la tuh!..=) yela..mane blh salahkn penonton kn..ktorang byar bil astro..uiks..de kne mngene lak..yella..da TERtengok episode pertame..mistila nk tau ending kn…tol x?..
·         
      *Nak gak backup diri sendiri…=)
www.tips-fb.com

4 Orang Menyampuk cakap Lady D:

Reen Tart Nenas on May 29, 2011 at 3:46 PM said...

huhuhu saye tak suke tgk cite sinetron or indon nie. ntah la. mmg xsuke. tp setiap org ada minat masing2 kan. tp pelakon2 derang chantek2. hehehe kalau la bibik yg dtg mesia nie secantik itu, xtau la... hehehe

Lady D on May 30, 2011 at 8:49 AM said...

kalo xsuke pon xpe Reen, sbb mmg xbest..hehe..lgpon cte2 dorang suke wat emosi terganggu..silap2 le kene heart attack..=)kalo bibik yg dtg m'sia tu xde pon secantek marshanda..kih2

mata lebam on June 28, 2011 at 9:07 PM said...

cite indon ni mmg wat kita ketagih..
dah follow awak!
nak header blog free?
mai lah singgah blog saya
http://matalebam.blogspot.com

Lady D on June 29, 2011 at 9:38 AM said...

btol2!! stuju!...tp nyampah bile tengok..

tq..t i follow u back ok..=)

header cam sy ni le tukar ke?..sik nk wat xjd jek..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

::LADY D punye Blog:: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Celebrity Gossip