Friday, April 15, 2011

Bile Perempuan MOODY

banyak cakap tol si Lady D at 4:08 PM
Reactions: 
~hello...slamat hari Jumaat semua~

bole ke nak cite about sedikit fact arini??

mari kite duduk rapat2 n kite besame rungkai 1 persoalan tentang perempuan yg xpenah akan abis...kawan2, sile penuhkan tempat kosong kt depan eh..t cian ilmu kite berlari2 ke opis sebelah..huhu~..ye sy di ofis..tp sy xde keje..jadi sy nak membebel kat cni..=)

actually...

~saye yg MOODY~


selalunye bile perempuan moody misti dikaitkan dgn PMS betul ke? what is PMS?

Pre-Menstrual Syndrome (PMS)
owh menatang ni upenye....ceh, wat2 xtau pulak ye...k kte sambung lg...

PMS ni menyebabkan bdn wanita berovulasi (ovari keluarkan ovum) dan time ni hormon estrogen wanita xstabil samada terlebih/terkurang..so badan rase cam xselese n akan membuat kaum hawe ni lebih aggressive dlm mood die..actually..tmasuk aku..siyes kn..xsuke sgt...selalunye die dtg dlm seminggu sebelum kite mr. P dtg..seminggu before tu mule da rase cam xkeruan...rase nk marah sume orang..TENSEN!!!!!!!

bile da tensen nk wat muke comel pon xle..huhu~

kalo aku la..time PMS ni stat datang...aku se muke ketat je..susah nk senyum..then kalo adik aku pandang je..statla se nak ty die..pe masalah ko ha???...hehe, copy ayat di atas..tapi..siyes! tu la realitinye...pahtu kalo ngan en.tunang pn lebih kurang la gak...stat la ngade2 aku kuar...de je nk ngadu...de je nk cakap ngan die...ade2 je la...mmg gedik! sape gedik kat cni???...xyah ty2..bia aku angkat tgn sorang2...huhu~ mungkin kalo di beri pilihan...en.tunang akan wat seperti dibawah...sbb die je tau betape tensennye bile kene dgr si hawa ni membebel n tensen2...sian awk..."awk2...sy mintak maaf" sambil duduk depan die pegang tgn die..n wat muke sposen..sile jgn ty aku ikhlas ke x...=D


misti aku le pengsan sbb xdpt berkate2...xdpt bayangkn...
tapi silelah paham wahai kaum adam..sbb kami xtau knape kami camni...mungkin sbb kami ni kaum hawa..lemah tapi sgt adorable...kn3..=) ni pun fakta jugak..hehe


tapi don't worry...tu cume PMS...apela sgt..kitekn superwomen!..meh kite tgk pe yg kite le buat utk kurangkan tensen::

1. Buat Exercise sket:: tapi janganla wat exercise yg terlalu berat sbb xelok sgt k
2. Jauhkan makanan bergaram sebelum period
3. Kurangkan pengambilan kafein
4. kurangkan pengambilan makanan manis
5. Minum teh chamomile

Actually, tu suggestion sj...anda juge boleh buat style sendri..cam aku, aku kne makan banyak2 time ni..sbb makanan je yg boleh buat aku hepi...

~Selamat menempuh hari Moody anda dgn jayenye~





www.tips-fb.com

0 Orang Menyampuk cakap Lady D:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

::LADY D punye Blog:: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Celebrity Gossip